Информационен ден във връзка с "Осигуряване на топъл обяд - 2016" на територията на община Каварна

Информационен ден във връзка с процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) BG05FMOP001-3.002 – 0158-C01 „Осигуряване на топъл обяд-2016“ на територията на община Каварна

Информационен ден във връзка с "Осигуряване на топъл обяд - 2016" на територията на община Каварна

От началото на ноември на територията на Община Каварна стартира услугата „Топъл обяд - 2016“ по проект на общината. Желанието си да получават топъл обяд още тогава заявиха около 380 човека. 200 бяха одобрени, 35-40 останаха резерви.



Като бенефициент по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Осигуряване на топъл обяд-2016“ днес Община Каварна организира информационен ден в рамките, на който заинтересованите лица получиха информация относно напредъка на услугата. Одобрените ползватели ще се възползват от нея в продължение на 6 месеца. В рамките на посочения период се предоставя обяд на хора, живеещи във висока степен на бедност и социална изолация. В присъствието на кметове, кметски наместниции, представители на общината и ръководителите на екипа предоставиха необходимата информация. Девет човека са се отказали от услугата, като предимство при включването на резервите е дадено на семейства. Обещанията от страна на фирмата изпълнител са, че менюто ще е съобразено с предстоящите коледни и новогодишни празници.

Проектът е с продължителност до 30 април 2017, като се очаква да бъде подписан анекс за 5-годишен период.

Договорът по настоящият проект е на стойност 91 586 лв.