Областният управител апелира да гласуваме за туристическите дестинации в област Добрич

С апел да се гласува в подкрепа на туристическите дестинации от област Добрич се обръща Областният управител Детелина Николова.

Областният управител апелира да гласуваме за туристическите дестинации в област Добрич

За първи път тази година Министерството на туризма обяви конкурс за Годишни награди в туризма. Неговата цел е да насърчи развитието на българския туризъм, чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации и повишаване на конкурентоспособността, и качеството на туристическата услуга. Идеята е всяка година надпреварата да даде възможност на участниците в индустрията да участват активно и така да получават заслужена оценка за своите усилия в представянето и подобряването на българския туристически продукт. Надпреварата се провежда в 16 категории, за които вот може да се даде на платформата www.tourismawards.bg.



Област Добрич е представена в категориите „Туристическа дестинация“ чрез Община Каварна и проект „Пъстрото лице на Добруджа“, представящ регионален туристически продукт, базиран на природните, историческите и културните дадености на общините Добрич, Добричка, Балчик и Каварна. „Пъстрото лице на Добруджа“ включва 15 туристически маршрута, предлагащи специализиран, здраве, природен и културен туризъм. В категория „Иновации“ е представено туристическо дружество „Каварна“, създало онлайн обучения в сферата на туризма и повишаващо квалификацията и конкурентността на продукта на територията на общините Шабла, Каварна и Балчик. В същата категория е номинирана и Община Добрич за мобилното приложение „iLove Dobrich“. Община Каварна е сред номинираните в категория „Община на 2016 г. за морски туризъм“. В категория „Изборът на българите“ за вота се надпреварват Дом-паметник „Йордан Йовков“ и Художествена галерия в Добрич, архитектурно-парковия комплекс в Балчик и Ботаническата градина, Исторически музей Каварна и нос Калиакра.

Нека дадем своя глас за туристическите обекти и дестинации от област Добрич и по този начин популяризираме красотата на региона, апелира Областният управител Детелина Николова. С вота си ще допринесем за развитието на сектора, повишаване на качеството на туристическите услуги и популяризирането на област Добрич като атрактивна туристическа дестинация, допълва Областният управител.

Гласуването е ограничено по индивидуално IP и ще продължи в рамките на 10 дни (до 18 декември 2016 г.). Всеки човек може да гласува във всяка една от 16-те категории, но да даде своя вот само веднъж за своя фаворит. Спечелилите участници ще бъдат обявени на специална церемония на 19 декември 2016 г. (понеделник).