Отнемат имущество за над 200 бона от сводник от Добрич

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество спечели дело за отнемане на собственост за 224 812 лв. срещу Димитър Димитров от Добрич.

Отнемат имущество за над 200 бона от сводник от Добрич

Процедурата е стартирана по отменения Закон за отнемне в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Със споразумение от 2012 г. Димитров се признава за виновен за участие в престъпна група за трафик на проститутки за Германия в периода 2007 – 2010 г.



Според издадения изпълнителен лист, в полза на държавата от Димитър Димитров и съпругата му Къймет Димитрова се отнемат откритите по време на претърсване и изземване в дома им в Добрич златни накити с пазарна стойност 73 000 лв., банкноти на обща стойност 17 533 лв. и мобилни телефони. От него се отнема още микробус и сума от продажба на имущество.

Димитров е четвъртият от организираната престъпна група с влязло в сила решение за отнемане. Съучастниците му Метин Исмаил и братята Милен Радев и Евгени Ангелов не са обжалвали първоинстанционните съдебни решения на Добричкия окръжен съд и те са в сила от 2013 г. Отнетото имущество от Метин Исмаил е за 208 897 лв. В жилищата на братята Милен Радев и Евгени Ангелов са намерени големи суми в брой, които са отнети в полза на държавата. Стойността на изпълнителния лист срещу Милен Радев е за 542 129 лв., а срещу Евгени Ангелов - за 744 862 лв.