"Добротица" взе медал при дебюта при мъжете, англичанин се боксира за отбора от Добрич

Боксов клуб "Добротица" с президент и треньор Светослав Тодоров бе представен от трима свои състезатели на ринга в Сливен. Там от сряда до днес се проведе вторият кръг на държавното лично-отборно първенство за мъже.

"Добротица" взе медал при дебюта при мъжете, англичанин се боксира за отбора от Добрич

"Добротица" - Добрич участва на републикански състезания за втора година, като след успехите при юношите и девойките, дойде ред и за дебюта при мъжете. Клубът бе представен от трима състезатели и достигна до първия си медал при мъжете. Спечели го Мартин Димитров, който е от Добрич, но живее в Англия. В първия си мач на турнира в Сливен той победи с 3:0 съдийски гласа Цвятко Димитров от Строител (Пловдив). На 1/2-финалите добричлията се изправи срещу Радослав Панталеев от ЦСКА - многократен първенец на България, национал, шампион на купа "Странжда". След 2 равностойни рунда, в третия Мартин Димитров получи официално предупреждение. Поради несъгласие с отсъждането на съдията, по решение на треньора Светослав Тодоров мачът бе прекратен. Така състезателят на боксов клуб "Добротица" остана с бронзов медал в категория до 81 кг.




В състава на "Добротица" имаше и чуждестранно попълнение - англичанинът Даниел Азеез. Той е печелил много международни турнири в родината си, Испания и Португалия, дойде в България в серия от 50 поредни победи. 2 седмици той води подготовка с треньора Светослав Тодоров на ринга в зала "Арена" в Добрич. Дебютът му в България бе срещу Хаят Расим от Добруджа (Добрич) в категория до 91 кг. Двамата сцепиха главите си още в 40-ата секунда и това наложи срещата да бъде прекратена. С 2:1 съдийски гласа бе присъдена победа на Хаят Расим, но поради лекарска забрана той също не можа да продължи участието си в следващия кръг.

Поради заболяване от грип Атанас Стоянов от "Добротица" не се яви за първата си среща при мъжете и загуби служебно в същата категория.

Благодаря на Мартин Димитров и Даниел Азеез, че дойдоха от Англия, за да се състезават за "Добротица", много съм доволен от представянето им и се надявам да продължим съвместната работа, сподели Светослав Тодоров - президент и треньор на клуба. Очаквам скоро много добри резултати при мъжете и от Атанас Стоянов, който през тази година записа много успехи при юношите, добави той.

Помощник-треньор на "Добротица" на държавното първенство бе Димитър Милчев, който преди седмица спечели бронзов медал на Европейското първенство по кикбокс за мъже в Гърция в категория до 63.5 кг. Той е дългогодишен състезател по бокс и многократен медалист във всички възрастови групи за юноши и мъже, студент в НСА - специалност "Бокс".