Представяне на книгата с разкази на Ангел Веселинов "Лебедова песен"

Община град Добрич и Сдружение на писателите – Добрич канят приятелите на литературата на 2 декември от 18.00 ч. в зала "Нели Божкова" на среща с разказите на Ангел Веселинов от книгата му "Лебедова приказка". Представянето на книгата ще направят Драгомил Георгиев и Цветан Сашев с участието на актьора Валентин Андреев - Рафе и Представителен фолклорен ансамбъл "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

Представяне на книгата с разкази на Ангел Веселинов "Лебедова песен"

Сашо Серафимов – поет и приятел на Ангел Веселинов споделя: „Тази книга излиза след смъртта на автора. Но тя беше подредена от него. И ако вмъкнахме допълнително още няколко разказа, то беше защото Ангел Веселинов ги беше написал по същото време и ни се видя, че те са част от плътта на "Лебедова песен".



Сборникът с разкази е финансиран от Община град Добрич.

Ангел Веселинов е роден на 01.06.1959 г. в село Долни Лом, Белоградчишко. Завършил е ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", специалност българска филология. Работил е като журналист и преподавател по български език и литература. Автор е стихосбирките "Ранени гълъби" /1995/ и "Вендета"/1997/, романа "Мътни времена" /1997 г., второ издание 1999/, книга с разкази и публицистика "Така беше" /2000/, на пиесата „Приказка за свободата” и на поетично-белетристичната повест “Не плачете моля ви за мен” /2006/. През 2009 г. издава двутомник избрани съчинения, лирика и проза – „От гняв и обич изнемогвам” и „Мили роде“. Последната му поетична книга бе „59”.