В село Росица почетоха "Певеца на Добруджа"

На 23-ти ноември в НЧ “Йордан Йовков” в село Росица се състоя празнично тържество по повод 136 години от рождението на бележития български писател Йордан Йовков.

В село Росица почетоха "Певеца на Добруджа"



Празникът беше двоен, тъй като през тази година се навършват и 75 години от основаването на културната институция в селото, която носи името на Певеца на Добруджа.Самодейните състави към читалищата на селата Изворово, Сноп, Житен и Росен уважиха празненството и с изпълненията си стоплиха сърцата на своите приятели от село Росица.


Домакините от своя страна бяха подготвили богата културно-музикална програма, която върна всички гости във времето на героите на Йовков. Пред очите на всички отново изплуваха образите на прочутият майстор на каруци Сали Яшар, хубавата Албена, разбойниците Индже и Шибил и чудноватия селянин Серафим, които преди години са ходили по същите добруджански земи, по които стъпваме всички ние сега.В края на празненството домакините от НЧ “Йордан Йовков” изненадаха всички присъстващи с няколко прекрасни изпълнения на български шлагери, изпълнени от новосформираната група за стари градски песни в селото.