Рекордно участие в Европа записва Добруджа

През тази седмица хандбален клуб Добруджа ще запише 12-то поредно участие в евротурнирите - това е не само подобрен клубен рекорд, но и върхово постижение за всички колективни спортове в България след 89-та.

Рекордно участие в Европа записва Добруджа

Отборът от Добрич ще изиграе два мача от 1/16-финалите на Чалъндж къп срещу румънския Потаиса в трансилванския град Турда в края на тази седмица. По договорка между отборите Добруджа ще гостува и в двете срещи, заради липсата на зала в нашия град, която да отговаря на всички условия. Първият мач е в събота от 17.00 часа, а реваншът в неделя от 12.00 часа.



Всички хандбалисти са здрави и се готвят за предстоящите мачове в Румъния. Добруджа се отправя към Турда в пълен състав още утре и ще направи тренировки в местната зала преди срещите.

Подготовката за мачовете върви по план, сподели Георги Андреев - президент и треньор на хандбален клуб Добруджа. Очакват ни два тежки мача, домакинството е фактор, който дава предимство на Потаиса, но и ние имаме качества и потенциал, които трябва да демонстрираме в Румъния, целта ни е да покажем максимално добра игра в двете срещи, коментира Георги Андреев.

Добруджа ще подобри собствения си рекорд и тази седмица ще запише 12-та поредна година в евротурнирите - върхово постижение за всички колективни спортове в България и при двата пола в новата история на страната. Хандбален клуб Добруджа неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Именно в Чалъндж къп отборът от Добрич записа най-успешната си кампания в Европа - през сезон 2008/2009 година пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия) и жълто-зелените достигнаха до 1/8-финал. През този период Добруджа винаги беше в четворката в първенството на България - местата, даващи квота за Европа, като отборът от Добрич на два пъти стана шампион на България, 4 пъти спечели сребърните медали и 3 пъти бронзовите.