Основно училище „Йордан Йовков“ отбелязва 45 години от основаването си

По повод 45 годишнината от създаването на школото, тази седмица започнаха „Йовковите празници“.

Основно училище „Йордан Йовков“ отбелязва 45 години от основаването си

В Програмата за честването са включени – издаване на юбилеен вестник, множество инициативи и мероприятия, посветени на патронния празник на училището. Тържествата започнаха с конкурс за подреждане на битов кът за писателя в класните стаи, беседи по класове  и изложба с картини „Художници – Йовковци“. Най-малките възпитаници – учениците от първи клас ще посетят къщата музей, а второкласниците и третокласниците ще разгледат Дом–паметник “Йордан Йовков“ в град  Добрич. 



На 18 ноември малките момичета и момчета ще се насладят на  спектакъла  „Дъщерята на магьосника“. Същия ден шестокласниците ще представят драматизация на разказа „По жицата“ пред  децата от подготвителната група.

На самия патронен празник на училището – 21 ноември от 10 часа в учителската стая ще се състои среща между бивши и настоящи директори и учители. Представителна група от ученици ще поднесе цветя пред паметниците на Йордан Йовков.

В празничния ден с любезното съдействие на Общински младежки център „Захари Стоянов“ от 15 часа талантливите йовковци ще представят Тържествен концерт под надслов „Винаги съм наклонен да вярвам на хората...“. С тази изява ще приключи юбилейната  седмица на училище „Йордан Йовков“.