С ново оборудване работи кухнята в "Домашен социален патронаж" в Генерал Тошево

В изпълнение на заповед на кмета на Община Генерал Тошево, представител на Фонд „Социална закрила”, представител на фирмата-изпълнител „БИС” ООД гр. Бургас, ръководителят на проекта - Георги Георгиев и други двама членове на приемателна комисия от Общинска администрация приеха извършените дейности по проект „Подобряване качеството на предоставяната услуга Домашен социален патронаж” в община Генерал Тошево, чрез закупуване на оборудване и обзавеждане за кухненския блок.

С ново оборудване работи кухнята в "Домашен социален патронаж" в Генерал Тошево

В изпълнение на дейностите по проекта е доставено и монтирано следното оборудване: парен конвектомат, електрически и принадлежности към него, тави за конвектомат – три размера, картофобелачка; стойка с филтър за картофобелачка; мотор за миксер с приставка за разбиване; вертикален хладилен шкаф/ –2 до + 8 С/- 2 броя; вертикален хладилен шкаф /- 22 до- 17 С/- 2 броя; кухненска посуда- 4 броя тиган с незалепващо покритие за палачинки, 2 броя тенджера неръждаема с капак, 4 броя тел за разбиване, ръчен пасатор, 2 броя ренде, решетъчна лъжица, черпак голям, 2 броя черпак малък, 3 броя шпатули, цедка голяма и цедка малка.



С доставения и монтиран парен конвектомат електрически се постигна комбинация от многофунционалност- комбинацията от горещ въздух и пара; спомага се за по-голяма бързина на приготвяне на храната и подобряване на качеството и; по-голямо количество приготвяна храна, чрез зареждане на повече тави; приготвяне на различни видове храни, без влияние на миризми и получаване на перфектни резултати; значително се намали разхода на ел. енергия; спести се труд за приготвяне на храната, а това води до намаляване на себестойността на храната и таксите за храна за потребителите.

Доставената и монтирана картофобелачка е с по-голяма вместимост за белене на картофи- 15 кг.и по- голяма производителност- 500 кг. в час; възможност за белене на люспи на лук, чрез поставяне на съответния за целта диск; по-обезопасена е – при отваряне на капак горен и страничен пускането на картофобелачката се блокира; възможност да се събират и изхвърлят отпадъчните люспи; изработена е от високачествена неръждаема стомана.

Монтираните вертикален хладилен шкаф/ –2 до + 8 С/- 2 броя и вертикален хладилен шкаф /- 22 до- 17 С/- 2 броя се отличават с добър съвременен оригинален дизаин, функционалност и ергономичност; възможност за монтиране в малки помещения.

Доставената кухненска посуда- 4 броя тиган с незалепващо покритие за палачинки, 2 броя тенджера неръждаема с капак, 4 броя тел за разбиване, ръчен пасатор, 2 броя ренде, решетъчна лъжица, черпак голям, 2 броя черпак малък, 3 броя шпатули, цедка голяма и цедка малка спомага за допълване на работния процес .

Изпълнението на Проекта е на стойност 23 820,00 лева, от които 21 438,00 лева се осигуряват от Фонд „Социална закрила” и 2 382,00лева се осигуряват от община Генерал Тошево по решение №5-9 от 05.07.2016 година на Общински съвет Генерал Тошево.