Край Генерал Тошево ще заработи аграрен научно– изследователски парк

Вчера, когато град Генерал Тошево отбеляза своя празник, в село Петлешково, бе открита сградата, в която ще се помещава Аграрен научно-изследователски парк „Добруджа”.

Край Генерал Тошево ще заработи аграрен научно– изследователски парк

Лентата бе тържествено прерязана от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и собственика на фирмата-инвеститор Георги Василев.



В своето приветствие към инвеститора и гостите на събитието кметът на общината гарантира, че в лицето на Общинска администрация Генерал Тошево подкрепа намира всяка  инициатива, която може да има положителен ефект върху икономическия профил и пазара на труда в региона.

Домакинът от своя страна посочи, че основната концепция на парка е да предложи комплексни услуги за прецизно земеделие.  Също така съобщи, че в най-скоро време ще заработи първата лаборатория, която няма да има аналог по качество на работата в региона. 

Събитието бе уважено от много земеделски производители и представители на браншови организации.

Дейността на Аграрно научен-изследователски  парк „Добруджа” е свързана основно с високодобивното земеделие, научно-приложните изследвания в областта на земеделието и селекцията и семепроизводството. Първоначалната инвестиция е в размер на около 2 милиона лева, като на следващите етапи от развитието на АНИП може да достигне до 15 милиона лева. С тази инвестиция край Генерал Тошево ще  бъдат открити минимум 15 работни места. Служителите ще се търсят основно от територията на общината.