Румен Петков заприлича на Лепа Брена

Бившият шеф на НСС Атанас Атанасов оприличи Румен Петков на Лепа Брена. "Ходи от телевизия в телевизия и се обяснява за това, което е прочел за себе си”, обясни Атанасов.

Румен Петков заприлича на Лепа Брена
„Напоследък Румен Петков е като Лепа Брена - ходи от телевизия в телевизия и се обяснява за това, което е прочел за себе си”.

Тази констатация за бившия вътрешен министър и сегашен депутат от БСП направи ексшефът на НСС Атанас Атанасов пред Нова телевизия. Според него след всичко, което Петков е направил в българската политика, е трябвало отдавна да е извън нея.

Атанасов отправи упреците си към бившия МВР-шеф след като по-рано соцдепутатът го обвини, че е автор на лъжите срещу него.

„Има категория хора, които след прекомерна употреба на алкохол, нямат спомен за онова, което се е случвало.
Не знам при Петков за какво става въпрос", коментира Атанасов. Той разказа, че още в началото на мандата на тройната коалиция попитал колко досъдебни наказателни дела са образувани срещу Румен Петков. „Тогава неговият приятел, съдебният министър Петканов, се опита да скрие информацията, но тя придоби публичност", каза Атанасов.

Той разказа, че срещу Петков е имало четири наказателни дела в качеството му на кмет на Плевен - две за криминални престъпления. Четирите са прекратени от прокуратурата, но нито едно не е прекратено от районната прокуратура. Едно от тези дела е за това, че като кмет Петков е раздал над 50 жилища общинска собственост на лица, които не са били правоимащи.