Успешна година за колоездачен клуб "Добрич 1905"

Янис Маринов спечели Черноморската лига, възпитаниците на треньора Радил Радилов се представиха много силно и на републиканските първенства.

Успешна година за колоездачен клуб "Добрич 1905"




КК "Добрич 1905" изпраща една много успешна година. Най-новото значимо постижение е шампионската титла на Янис Маринов в Черноморската лига - многоетапно състезание за юноши младша възраст, което включваше 10 старта. Във всеки от тях колоездачът на КК "Добрич 1905" неизменно бе в призовата тройка - 4 първи, 4 втори и 2 трети места. Така с 20 точки преднина пред втория той завърши първи в крайното класиране и получи шампионската купа. Цветомир Атанасов от КК "Добрич 1905" се нареди на престижното шесто място в общото класиране на Черноморската лига в конкуренцията на над 100 колоездачи от цялата страна.


КК "Добрич 1905" достигна до медали и добри класирания и на държавните първенства по колоездене тази година. На шампионата на шосе за юноши старша възраст в Нова Загора КК "Добрич 1905" се класира на трето място в България в отборното класиране, а Янис Маринов стана вицешампион на 85 км. общ старт. На държавното пъренство на шосе за юноши старша възраст в Пазарджик Добрин Добрев се класира четвърти. Отборно момчетата до 14 години са пети в страната на шосе.

Юношите младша възраст заеха третото място на шампионата на България на писта в София. На италианско преследване колоездачите от Добрич станаха шампиони на страната, а на 3000 метра отборно преследване спечелиха бронзовите медали. Индивидуално Цветомир Атанасов се класира трети на 500 и 200 метра на шампионата на България на писта за юноши старша възраст, а Янис Маринов се окичи с бронз в дисциплината скрач.

Към успехите на клуба трябва да се добави и фактът, че разполага с трима национални състезатели - Янис Маринов, Цветомир Атанасов и Добрин Добрев, които през тази година представяха България на състезания в чужбина.

КК "Добрич 1905" разполага с най-добрата база за тренировки в България, осигурени са всички условия за подготовка, отбеляза треньорът Радил Радилов. Към момента 15 деца се занимават с този спорт.

Годината бе трудна за нас във финансово отношение, защото получихме по-малко средства от общината в сравнение с предходните, сподели президентът на клуба Красимир Коев. Надявам се след постигнатите добри резултати, догодина община Добрич да ни помогне повече, защото ще разполагаме с много силен отбор при юношите старша възраст и имаме големи амбиции за още по-добри резултати, добави двукратният победител в обиколката на България. Колоезденето е скъп спорт, наред с многото средства, които са необходими за участие по състезания, цената на едно качествено колело е около 4000 лева, обясни той. Благадаря на нашите спонсори за подкрепата - фирмите "Изида", "Катина", "Веселина", "Казаков", "Елит кар", "Пато", "Андреев", "Добруджа билдинг", "Декстрем", "Байк център", "Магнета" и "Верони" - Балчик, сподели Красимир Коев.