Александър Петров кара джет от 9-годишен, иска да даде най-доброто на световното

Той гледа много сериозно на участието си на световното първенство и ще се подготвя 2 седмици на място в Тайланд, за да влезе в най-добра форма.

Александър Петров кара джет от 9-годишен, иска да даде най-доброто на световното

Александър Петров е от Добрич, на 14 години, ученик в подготвителен клас в Езикова гимназия "Гео Милев" с немски. Той е многократен шампион на България при децата на прав и седнал джет в последните 4 години. Титлата му тази година му осигури класиране за световното първенство по джетски, което ще се проведе между 1 и 4 декември в Тайланд. Александър ще бъде първият представител на България на световно първенство по джет за деца.



По джетовете го е запалил баща му Петър Петров. Като малък се е возил с него, а за първи път подкарал джет през 2011 година, когато е на 9. Още на следващата година е първото му състезание. Едва 10-годишен той става седми в България при мъжете в конкуренцията на 15 участници на държавното първенство в Приморско. В следващите години той печели титлите на прав и седнал джет при състезателите до 15 години.

Негов треньор е баща му. Най-ценният съвет, който е получил е да не се притеснява за класирането, да кара за удоволстие и да се наслаждава на състезанието, разкри Александър. През лятото тренират ежедневно. Сега Александър поддържа форма основно с фитнес и бягане. Той заминава със семейството си за Тайланд още в средата на този месец и 2 седмици ще се готви за световното първенство на място на язовир за тренировки. Целта ми е да покажем какво можем в България, сподели Александър.

Неговият джет е Кавазаки, 800 кубика, с всички модификации, развива над 40 мили в час.

Александър има сериозни амбиции в този спорт. Догодина планира да участва на състезания за деца в България, Сърбия и Румъния. Той желае след това да продължи да практикува любимия си спорт и при мъжете.