Приветствие на кмета на община Шабла Мариян Жечев към учителите и гражданите по повод Деня на народните будители

На Първи ноември – Денят на народните будители, изразяваме своята почит и признателност към духовниците и книжовниците, вградили своето дело в строителството на съвременна България.

Приветствие на кмета на община Шабла Мариян Жечев към учителите и гражданите по повод Деня на народните будители

Събуждайки националното самосъзнание, те допринасят за запазване на духовните ценности, морала и доброто. Народните будители са хора действени, водени от високи цели и принципи, които следват с вяра и търпение.



В нашето съвремие следовниците на светите братя Кирил и Методий, на техните ученици и последователи св. Климент Охридски, Константин Преславски, Йоан Екзарх, на родолюбците Паисий Хилендарски, Васил Левски, Димитър Талев и много други са дейците на просветата и културата, учителите на България, радетелите на българското слово и дух по всички кътчета на света.

Първи ноември е ден на нашето съхранено национално самочувствие, който ни задължава да мислим и да действаме за трайната и светла бъднина на България. Заедно с преклонението пред делото на народните будители отдаваме дължимото и на вас, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,  ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА.

Убеден съм в успеха на вашата мисия – бъдещето на България да се гради от младо поколение, което знае, може и следва верния път напред. Знам, че ще работите за обогатяване и опазване на българската духовност.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,

МАРИЯН  ЖЕЧЕВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ШАБЛА