Отравяне с дюнери вкара ученици в болница

Четири момчета - петокласници от град Гълъбово са настанени в благоевградската болница с хранително отравяне след консумация на дюнери.

Отравяне с дюнери вкара ученици в болница

Други петима техни връстници са с коремни болки.Петокласниците били на екскурзия и към 19 часа снощи си купили дюнери от заведение в Петрич.

По план, след като разгледали Петрич, екскурзиантите тръгнали за Благоевград. Пристигайки в града, четири от децата се почувствали зле, започнали да повръщат. Придружаващите ги учители ги завели в благоевградската болница.

13-годишните Денис Н., Божидар П., Емил Й. и Милен Г. са приети в инфекциозно отделение на МБАЛ - Благоевград заради хранително отравяне.

Вследствие на предприетите мерки от лекарите децата са стабилизирани.

Други 5 деца от същата група са с оплаквания от коремни болки, но поради по-доброто си състояние не са търсили лекарска помощ. Според педагозите, децата са консумирали дюнери от заведение срещу хипермаркет "Била" в Петрич, съобщава БГНЕС.

Според лекарите възможна причина за масовото хранително отравяне е консумацията на месо с изтекъл срок на годност или лоша обща хигиена в заведението.