Бойко зад Цонко за кметския вот

Премиерът Бойко Борисов откри нов колектор в Каварна и връчи разрешителното за ползване на кмета Цонко Цонев. Борисов заяви, че категорично подкрепя кандидатурата на Цонев за пореден кметски мандат.

Бойко зад Цонко за кметския вот
Премиерът Бойко Борисов подкрепя кандидатурата на Цонко Цонев за кмет на Каварна, заяви самият той в Каварна.

Борисов бе лаконичен и еднозначен с отговора на въпроса дали би застанал зад градоначалника-рокаджия: "Категорично!"

Това ще е трети мандат за Цонев, който вече обяви желанието си да запази кметския стол. В петък бе учреден Инициативен комитет за издигане на Цонко Цонев за следващ мандат. Двамата с премиера откриха новоизграден главен колектор и прилежащата канализационна мрежа в ромския квартал „Хаджи Димитър” в Каварна.

Обичаме да правим нещата според закона, а когато действията са плод на съвместни усилия, нещата се получават, каза на откриването на новоизградения главен колектор и прилежащата канализационна мрежа в Каварна премиерът Бойко Борисов. Минути преди да пререже лентата Борисов връчи разрешителното за ползване на обекта на кмета Цонев.

Новата инфраструктура ще е в полза на 2500 жители и една целодневна детска градина в района. На по-късен етап към канализационната мрежа трябва да бъдат включени още около 1500 души.

Главният колектор VІ и новата канализация обхващат голяма част от улиците в ромския квартал „Хаджи Димитър”, също и част от индустриалната зона на морския град.

Положените водопроводи са с дължина 1471 метра, канализационната мрежа – 3644 метра, главният колектор – 1320 метра. Освен това са положени 22 100 кв.м. асфалт и 10 455 кв.м. тротоарни настилки на общо пет улици. Съоръжението е изградено по проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в Каварна по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013”. Съфинансирана е от Европейския фонд за развитие и Кохезионния фонд на Европейската общност. Общата стойност на проекта е 9,4 милиона лева, а община Каварна участва в инвестицията с 1,5 млн.лв.

Кметът Цонко Цонев се пошегува, че ромският квартал „Хаджи Димитър” е толкова добре благоустроен, че туристите често го бъркат с центъра на Каварна и тръгват на разходка по неговите улици.