Вицеадмирал Пламен Манушев представи "Епопеята на Добруджа" в Добрич

На всяка страница са показани героизмът и саможертвата на българския войник, отбеляза Пламен Манушев.

Вицеадмирал Пламен Манушев представи "Епопеята на Добруджа" в Добрич


В младежки център "Захари Стоянов" в Добрич се състоя представяне на книгата на Красимир Узунов "Епопеята на Добруджа", организирано от Община град Добрич и Военноморските сили на Република България. Гости на събитието бяха кметът Йордан Йорданов, народните представители от ГЕРБ Румен Иванов и Живко Мартинов, областният управител Детелина Николова.


Книгата е посветена на освобождаването на Добруджа от румънска власт през есента на 1916 година и достига до читателите навръх 100-годишнината на една военна епопея, потънала в забрава в продължение на десетилетия. "Епопеята на Добруджа" ще бъде от 3 части, предстои издаването на втори и трети том. Първият описва ден по ден събитията от 29 август до 7 септември 1916 година.


Книгата бе представена пред пълната зала на младежкия център от вицеадмирал Пламен Манушев, който е автор на предговора й, историка проф. Пламен Павлов, инж. Койчо Русев, чийто дядо е бил в конната дивизия на ген. Иван Колев и от автора Красимир Узунов.


На всяка страница са показани героизмът и саможертвата на българския войник, отбеляза при представянето Пламен Манушев, който е кандидатът за вицепрезидент на ПП ГЕРБ. В края на своето слово той запя "О, Добруджански край" и към изпълнението се присъединиха всички присъстващи. Вицеадмирал Пламен Манушев, който е родом от Генерал Тошево, връчи на кмета Йордан Йорданов казашка сабя, която до 7 септември 1916 година е била в ръцете на руски военен в бойните полета край Добрич. Военната реликва ще бъде изложена в Регионален исторически музей - Добрич. На сабята по решение на ген. Иван Колев е изписано "Спомен за Добрич - 8 септември 1916 година".


Купуването и продаването на гласове е престъпление