Йордан Йорданов: Целта пред Добруджа този сезон е връщане в Б група

През тази седмица ще бъде пусната повторно обществената поръчка за ремонт на стадион "Пионер". До края на учебната година всички детски градини в Добрич ще разполагат с футболни игрища.

Йордан Йорданов: Целта пред Добруджа този сезон е връщане в Б група

Сред зрителите на стадион "Дружба" на дербито Добруджа - Калиакра бе и кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той е представителят на общината в управителния съвет на футболния клуб.



Въпреки равенството - 1:1, кметът остана много доволен от играта на жълто-зелените.

Бяхме по-добрият отбор, но късметът не бе на наша страна, изтървахме много чисти положения, отбеляза Йордан Йорданов. Момчетата бяха много борбени, търсеха победата непрестанно, атакуваха опасно по фланговете, коментира мача кметът на Добрич.

Отборът има потенциал, показа срещу Калиакра дух и характер, които ще ни отведат в Б група, дай Боже и по-нагоре, заяви Йордан Йорданов. Целта за този сезон е именно завръщане във втора лига, категоричен е кметът.

Поздравявам председателя на управителния съвет на клуба Николай Милков, че много бързо и адекватно навлезе в работата и успешно се справя с нея, заяви Йордан Йорданов.

В напреднала фаза са преговорите с фирми, жалаещи да финансират футболен клуб Добруджа, като съвсем скоро ще бъдат обявени официално имената на новите спонсори.

През тази седмица ще бъде пусната отново обществената поръчка за първия етап за ремонт на стадион "Пионер", този път на стойност 250 000 лева. Още през януари започва и вторият етап, в който общината ще инвестира 240 000 лева. Ще бъдат изградени терен с изкуствена тревна настилка, нови съблекални и осветление. Идеята на кмета Йордан Йорданов е ремонтът на "Пионер" да включва и трети и четвърти етап, на които ще бъдат издигнати и трибуни на стадиона.

С подкрепата на бизнеса всички детски градини в Добрич до края на годините ще се сдобият с терени за футбол по проекта на Детски футболен клуб "Звездичка" - Бургас, ФК Добруджа и Община град Добрич. Към момента изградените игрища са 5.