Първи загубени точки за Добруджа у дома за сезона

Отборът от Каварна е първият, който си тръгва с точка от Добрич.

Първи загубени точки за Добруджа у дома за сезона

В дербито на 10 кръг на трета Североизточна група Добруджа и Калиакра завършиха наравно 1:1 на стадион "Дружба". Така отборът от Каварна сложи край на победната серия на жълто-зелените и стана първият, който си тръгва непобеден от Добрич през този сезон.




Срещата започна с ранен гол за гостите. След самостоятелен пробив Мердин Мехмедов откри резултата в 6 мин. Последва натиск на домакините, които трайно се настаниха пред вратата на Калиакра. В 66 мин. удар на Кристиан Пешков бе спрян с ръка от защитник на Калиакра и Тодор Колев изпълни точно отсъдената дузпа и изравни. Добруджа продължи да атакува опасно и можеше да стигне до трите точки. Драмата настъпи в последната минута, когато след разбъркване при корнер Явор Колев насочи топката във вратата на Калиакра и според всички футболисти на Добруджа вратарят на гостите я улови след като тя премина голлинията, но съдийската бригада не зачете гола и резултатът остана непроменен.

Така Добруджа добави само 1 точка и вече има 21 - 6 победи, 3 равенства и нито една загуба от началото на кампанията. Отборът от Добрич остава лидер, поне преди утрешното гостуване на Черноморец (Балчик) на Локомотив (Русе). Вторият в класирането е с 19 точки, но и с 2 мача по-малко от Добруджа към момента. Калиакра остава на трето място, вече със 17 точки.