Йордан Йорданов поднесе цветя на барелефа на първия кмет на Добрич

В Деня на българската община - 12 октомври, Добрич се преклони пред делото на първия кмет на града след Освобождението - Стефан Баев.

Йордан Йорданов поднесе цветя на барелефа на първия кмет на Добрич



Ученици от 3-ти клас в СУ "Климент Охридски" поздравиха служителите на Община Добрич и им пожелаха здраве, сила и мъдрост. Децата подариха на кмета специално нарисувана от тях рисунка с изобразено слънце с вплетени в лъчите послания към хората.


Кметът на Добрич Йордан Йорданов приветства присъстващите с думите: "Днес е един, бих казал слънчев ден, тъй като празнуваме Ден на българската община. През годините е доказано, че Общината има една единствена роля, а именно да обединява един град. Не знам дали знаете, но нашата община град Добрич е най-малката от 8-те общини в областта, в същото време е най-голямата по население, това означава, че много от нас гражданите на град Добрич сме обединени за да постигнем една обща цел - един хубав европейски град, да дадем старт на нашите деца да се развиват добре и най-вече трябва да знаете, че градът - нашия град няма да се развива ако не сме обединени".


На преклонението присъстваха Стефан Баев - внук на първия кмет на града след Освобождението, неговият син, Иво Пенчев - председател на общинския съвет, общински съветници, служителите на Община град Добрич, ученици от СУ "Климент Охридски" и граждани.