Проведе се информационен ден относно проект на Община Каварна „ Осигуряване на топъл обяд”

В Заседателната зала на Община Каварна се проведе информационен ден във връзка с проект „Осигуряване на топъл обяд” на територията на Община Каварна. Кметове на населени места и кметски наместници на територията на Община Каварна се запознаха с проекта,който обстойно бе обяснен от зам.-кмета на общината г-жа Ивелина Илиева.

Проведе се информационен ден относно проект на Община Каварна „ Осигуряване на топъл обяд”

Проект има за цел намаляване на бедността чрез осигуряване на обяд на лица, живеещи във висока степен на бедност и социална изолация. В продължение на шест месеца – ежедневно, след извършване на подбор, на 200 представители на целевите групи от Община Каварна, ще бъде предоставен топъл обяд, състоящ се от супа, основно ястие и хляб, а при реализирани икономии и десерт. Фирмата-изпълнител ще бъде отговорна за приготвяне на топлия обяд, с който ще се предостави разнообразно седмично меню и балансирано хранене на целевите групи, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене, съответно изискванията на БДС. Предвиденият срок за изпълнението на проекта е от 01.11.2016г. до 30.04.2017г. Стартира и прием на заявления от кандидат-потребители за ползване на социална услуга в изпълнение на проект „Осигуряване на топъл обяд” в Община Каварна.



Основна целева група: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане: лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция „Социално подпомагане”-Каварна; самотно живеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото или труда си и получават пенсии в минимални размери- за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии, несвързани с трудова дейност; скитащи и бездомни деца и лица; лица от уязвими групи-граждани на трети страни, по смисъла на §1, т.17 от Допълнителни разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

Документите за кандидатстване са: Заявление – декларация за ползване на услугата- /по образец/; Документ за самоличност- /за справка/.

Първоначален срок за подаване на документите –от 05 октомври до 24 октомври 2016г. Ще бъде извършен подбор, като списък с одобрените кандидат – потребители на услугата ще бъде качен на сайта на общината и изнесен на информационното табло в деловодството на Община Каварна и в кметството на населеното място.

Процедурата за прием на документи за кандидат –потребители продължава през целия период за реализирането на проекта, подали заявления-декларация след 24 октомври 2016г. и попадащи в горепосочените целеви групи, ще бъдат включени допълнително при наличие на свободни места.

Заявления – декларации за кандидатстване за социалната услуга „Осигуряване на топъл обяд” следва да се подават в Деловодството на Община Каварна, ет.1.