Ученици от спортното училище споделят своите професионални мечти

През изминалите две седмици учениците от Спортно училище „ Г. Ст. Раковски“ се включиха активно в организираните от Център за кариерно ориентиране – гр. Добрич дейности.

Ученици от спортното училище споделят своите професионални мечти

„Кой съм аз?“, „Какво мога?“, „Какво искам да постигна?“ – бяха част от въпросите, на които отговаряха децата от пети, шести и седми клас. Те се включиха с интерес в интерактивните упражнения и разискваха по тематичния филм „Накъде ме водят моите интереси?“




В индивидуални и групови занимания осмокласниците и деветокласниците споделяха  своите качества,  умения, интереси - особено важни за тяхната бъдеща професия, свързана със спорта.

Учениците от десети и единадесети  класове  дискутираха по тематичния филм „Интервю за работа“ и научиха, колко е важно кандидатът за съответното работно място да бъде  много добре подготвен, да е направил самооценка на своите силни и слаби  страни, да е проучил фирмата  и обявената позиция. Най-активните от тях представиха импровизирано „Интервю с работодател“, като демонстрираха своите познания за начин на поведение по време на интервю, подбиране на точните и ясни отговори.


Консултантите представиха снимки и биографични данни на успели в кариерата си наши спортисти –  Йордан Йовчев, Ивет Лалова,  Кубрат Пулев, Григор Димитров, „златните“ момичета от националния отборпо художествена гимнастика и други.

Учениците споделиха, че харесват житейския път на успелите наши спортисти и  мечтаят в бъдеще да прославят България на международни състезания, както много  други  бивши възпитаници на  спортното училище в Добрич.


Център за кариерно ориентиране - гр.Добрич функционира по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.