Кметът на Община Каварна Нина Ставрева поздрави пенсионерите и възрастните хора по случай празника им

Приветствено слово към празнуващите възрастни хора и пенсионери поднесе кметът на Община Каварна Нина Ставрева, като изрази благодарността си за всеотдайността и приноса им към общината, с думите:"Мили хора, бъдете живи, здрави, все така изпълнени с енергия и желание за пълноценен живот".

Кметът на Община Каварна Нина Ставрева поздрави пенсионерите и възрастните хора по случай празника им



От 1990 година 1 октомври е определен за Международен ден на възрастните хора. Празникът е учреден с решение на общото събрание на ООН. Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.По този повод на площад „Защитата на Каварна“се събраха възрастни хора ,за да присъстват на празник изпълнен с песни и танци, който Община Каварна и Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“ им организираха. Представители на 20 клубове за възрастни хора присъстваха на фолклорния концерт,който включваше изпълнение на група „Златен клас“ и група за стари градски песни от пенсионерски клуб „Радка Чаушева ,фолклорна певческа група при НЧ „Народен глас – 1940“ от село Вранино , пенсионерски клуб „Делфин“, и танцов ансамбъл „Бизоне“.Програмата закри оркестър „Одесос“ град Варна.

Председателят на Клуба на пенсионера в Каварна - Йорданка Денева поздрави всички пенсионери и възрастни хора с думите: "Бъдете живи и здрави, Вие и Вашите семейства. Нека всички да се уважаваме един друг, да бъдем сплотени и единни“.

Празненството завърши с дълго право българско хоро.