Десетокласниците от ПГТ „П. К. Яворов” се подготвят за успешна кариера

Поредица от обучения за десетокласниците от ПГТ „П. К. Яворов” организира Център за кариерно ориентиране – гр. Добрич, създаден по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Десетокласниците от ПГТ „П. К. Яворов”  се подготвят за успешна кариера



Учениците се запознаха с възможностите на Националния портал за кариерно ориентиране и инструментариума, който може да бъде в помощ на всеки учащ, нуждаещ се от подкрепа в търсене на себе си, на своето бъдещо образование или професия.


Десетокласниците се включиха активно в упражнения за самопознание, решаваха казуси и в отборни игри търсиха отговор на въпроса доколко родителите могат да участват в трудните решения за избор на кариера. Някои от участниците в дискусията споделиха, че през първите години на професионалния си живот са склонни да експериментират в различни професионални области и роли. Други от учениците категорично са се оринетирали към кариерно развитие и кариерни върхове в областта на туризма с ясното съзнание за необходимостта от адекватна самооценка и надграждане на знания, умения и компетенции.