Регионална библиотека „Дора Габе” се включи в международен библиотечен уебинар

На 21 септември, по покана на Централизираната библиотечна система на град Липецк, Русия, Регионална библиотека „Дора Габе” се включи в уебинар по въпросите за кадрите в библиотеките, формиране и развитие на професионални компетенции на библиотечните работници, иновационни библиотечни практики.

Регионална библиотека „Дора Габе” се включи в международен библиотечен уебинар

Международната интернет-конференцията бе в рамките на X-те Липецки библиотечни четения „Публичните библиотеки: основни проблеми и иновативни практики”, организирани от Централизираната библиотечна система на град Липецк, с подкрепата на Министерството на културата на Руската Федерация и департамента по култура на град Липецк.



Директорът на Регионална библиотека „Дора Габе” Невяна Христова, разказа на колегите от Русия, Беларус и Сърбия за дейността на добричката регионална библиотека, като сподели опита ? в организирането и провеждането на професионални обучения за библиотекарите от гр. Добрич и областта, за добри практики в продължаващо библиотечно образование и възможности за развитие на професионална компетентност.

Библиотечната проява включи колеги от няколко държави в ползотворен професионален разговор и обмяна на полезни практики в областта на библиотечното дело. В края на уебинара, домакините от Русия изразиха своето желание за бъдещи съвместни инициативи.