12 безработни лица ще започнат работа в Генерал Тошево

Регионалната програма за заетост на безработни лица на Министерството на труда и социалната политика ще включи за работа 12 безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” – Генерал Тошево.

12 безработни лица ще започнат работа в Генерал Тошево

Разкритите работни места ще бъдат в общополезни дейности, които ще подобрят условията на живот и жизнената среда на населението в града.



След подписване на трудовите договори, наетите лица от общината ще бъдат ангажирани основно в комунално-битовото обслужване на обществени терени в Генерал Тошево. Това ще включва хигиенизиране, събиране, товаро-разтоварващи дейности на листна маса и отпадъци и почистване на обществени терени от сняг и лед. Периодът за изпълнение на планираните дейности стартира от 17 октомври 2016г. и ще продължи до 31 март 2017г., общо 5,5 месеца.

Дейностите по изпълнение на Програмата на местно ниво са поделени между публичната организация, каквато в случая е Общинска администрация и Дирекция „Бюро по труда”. Съвместно двете институции ще извършат подбор на безработните лица от целевите групи с произтичащите от това права и задължения, ще организират, контролират и отчитат заетостта и извършената работа, ще бъдат осигурени материали и средства за изпълнение на дейностите по програмата, така че тя да отговаря за безопасността и опазването на здравето на работните места.

На работниците ще бъдат осигурени материали и средства за изпълнение на дейностите за комунално-битово обслужване на обществени терени в гр. Генерал Тошево, отговарящи за безопасността и опазването на здравето на наетите лица, а именно: светло-отразителни жилетки, работни ръкавици, метли, търмъци, чували за събиране на листна маса и смет, лопати за чистене на сняг и други при необходимост.

Очаква се Регионалната програма да допринесе за намаляване нивото на безработица в региона. Да се ограничи увеличаването на броя на лицата с продължителен престой без работа и да се приобщят част от младите хора към трудещата се работна сила.