119 са първокласниците в община Генерал Тошево

Учениците през новата учебна година в община Генерал Тошево са общо 963, от които в първи клас са 119 деца.

119 са първокласниците в община Генерал Тошево

Най-много са първолаците в СОУ „Никола Вапцаров” – 41. Следват ОУ „Христо Смирненски” с 33+1, ОУ „Йордан Йовков” в Спасово с 19, ОУ „Йордан Йовков” в Красен с 11, ОУ „Христо Ботев” в Кардам с 10 и ОУ „Васил Левски” в Преселенци с 4 деца. За отбелязване е фактът, че тази година първи клас започнаха шест деца повече в сравнение с миналата учебна година, но като цяло учениците в общинските училища са със 75 по-малко.



Учениците в отделните учебни заведения на територията на общината от първи до дванадесети клас са както следва:

~ СОУ „Никола Вапцаров” в Генерал Тошево – общо 332 ученика.

~ ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево – общо 292 ученика.

~ ОУ „Христо Ботев” в Кардам – общо 83 ученика.

~ ОУ „Йордан Йовков” в Красен – общо 74 ученика.

~ ОУ „Васил Левски” в Преселенци – общо 65 ученика.

~ ОУ „Йордан Йовков” в Спасово – общо 116 ученика.

В Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински”`, която е държавно училище, през новата учебна година ще се обучават общо 209 ученика.

От предоставената справка от отдел „Образование, младежки дейности и спорт” за ІІ-ХІІ клас става ясно, че най-много са второкласниците – общо 117. Следват ІV клас със 112 ученика, VІ клас със 108 ученика, VІІ клас със 100 ученика, V клас с 99 ученика, Х клас с 26 ученика, ХІІ клас с 23 ученика, ХІ клас с 22 ученика и ІХ клас с 19 ученика.

Водещ приоритет в политиката на общинското ръководство са образованието и работата с младежите. В тази връзка значителна част от финансовия ресурс се инвестира в предучилищната и училищната сфера.