Добруджа отива за победа в Силистра

Трима основни футболисти на жълто-зелените ще пропуснат дербито.

Добруджа отива за победа в Силистра

Утре, събота, от 17.00 часа ще се изиграят мачовете от 6 кръг на трета Североизточна група. За лидера Добруджа предстои поредното дерби. Отборите на Добрич и Силистра се изправят в битката за Добруджа. Залогът е изключително голям, защото двата отбора са в челото и ги разделят само 2 точки.



Добруджа е на първо място с 11 точки от 3 победи, 2 равенства и нито една загуба при влечатляващата голова разлика 18:4. С 3 победи и 2 загуби от началото на кампанията Доростол е на четвърто място след 5 кръг на трета Североизточна група.

Трима основни футболисти на Добруджа ще пропуснат мача в Силистра. Централният нападател Кристиан Пешков продължава да лекува контузия. Халфът Тодор Колев бе заменен принудително на мача срещу Септември (Тервел) в предишния кръг и все още не е готов за игра. На тренировка през седмицата разтежение на бедрото е получил Петър Казаков и той също отпада от групата за мача. В нея ще бъде включен Стелиян Стоянов, който не игра срещу Септември (Тервел) заради заболяване, но вече тренира наравно със своите съотборници.

Отиваме да играем добър футбол в Силистра и се надявам да победим, сподели страши треньорът на Добруджа Стефан Славов. Очаква ни обаче труден мач, много от нашите футболисти нямат опит в трета лига и все още не могат да свикнат със случващото се при гостуванията в тази група - лоши терени, неопитни съдии и баване на играта от страна на съперниците ни, отбеляза наставникът.