Библиотеката отбеляза 100 години от рождението на Роалд Дал

На рождения ден на уелския писател Роалд Дал - 13 септември, сектор "Работа с деца" при Регионална библиотека "Дора Габе" събра най-големите му почитатели – малки и големи мечтатели, всички приятели на неговите книги.

Библиотеката отбеляза 100 години от рождението на Роалд Дал



Чрез специално подготвена от библиотекарите презентация по повод 100-годишнината от рождението му, децата се запознаха с живота и творчеството на писателя. Малчуганите много се забавляваха с "Невероятното лекарство на Джордж" и неговите странни съставки, харесаха симпатичния ГДВ (Големия Дружелюбен Великан) и интересния му език. Научиха и любопитни факти за най-новата адаптация на незабравимия ГДВ, режисиран от Стивън Спилбърг - "Добрият великан", чиято премиера в България ще бъде на 16 септември.

Гости на празничното събитие бяха и родители, които се впечатлиха от изключителните персонажи на автора, каращи те да им симпатизираш. На особен интерес се радваха "Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия" – книга, събрала любимите рецепти на Роалд Дал, петдесет апетитни рецепти, включващи великолепни вкусотии като топла грахова супа, ароматни спагети с червеи, пухкава бъркана тиня и освежаващ бонбоскоч.

Заедно с библиотекарите децата решиха тест "Кой от героите на Роалд Дал си ти?", направиха топка от станиолите от изядени шоколади, подобно на самия автор и получиха знаменца в любимия жълт цвят на Роалд Дал.