Добруджа измести Септември (Тервел) от върха

Жълто-зелените спечелиха с голове на Тодор Колев, Васко Боев, Емил Илиев и Явор Колев.

Добруджа измести Септември (Тервел) от върха



В мач от 5 кръг на трета Североизточна група Добруджа победи Септември (Тервел) с 4:0. Мачът в Добрич бе не само областно дерби, но и директна битка за върха - гостите излязоха на стадион "Дружба" като лидер в класирането, с точка аванс пред третия Добруджа.

Срещата започна с домакински натиск, но отбраната на Септември издържа близо половин час на натиска. Първият гол падна в 30 мин. Отбеляза го Тодор Колев след отличен извеждащ дълъг пас на защитника Даниел Граматиков. В 56 мин. Тодор Колев отново стреля опасно, вратарят на гостите Николай Николов изби, но последва добавка на Васко Боев за 2:0. Третия гол във вратата на Септември отбеляза Емил Илиев в 78 мин. след асистенция на Станимир Андонов. 10 минути преди края Явор Колев засече с глава центриране от корнер за крайното 4:0 за Добруджа.

Така отборът от Добрич събра 11 точки и има отбелязани впечатляващите 18 гола в 5 мача. Добруджа изпревари Септември в класирането и излезе начело преди утрешния мач на Доростол. Отборът от Силистра има 9 точки, а в неделя гостува на Кубрат.