Приемат се предложения за носители на годишните награди за култура и наука

Община град Добрич приема предложения за носители на годишни награди "Добрич" в областта на културата и науката.

Приемат се предложения за носители на годишните награди за култура и наука

В срок до 20 септември може да представите писмено вашите предложения в Община град Добрич – Дирекция "Хуманитарни дейности" – култура или на e-mail: hd.dobrichbg@gmail.com,  за носители на годишни награди "Добрич" в областта на културата и науката за периода 1 септември 2015 г. – 1 септември – 2016 г. със съответната мотивация, както и предложение за член на комисията по оценяване и присъждане на наградите.
   
Годишните награди в областта на културата и науката "Добрич" имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.
 
Наградите се присъждат от Община град Добрич. Те са една колективна, една индивидуална и една за млад творец или учен - до 35 години. Наградите се връчват на специална церемония по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители, организирана от Община град Добрич.