Добруджа и Калиакра играят в Добрич за купата

Мачът е на 7 септември, сряда, от 17.00 часа, на стадион "Дружба".

Добруджа и Калиакра играят в Добрич за купата

3 отбора от нашата област ще спорят за правото да представят Североизточна България в турнира за Купата на България - Добруджа, Калиакра и Черноморец (Балчик). Един от тези три тима ще се класира за 1/16-финалите - фазата, в която се включват отборите от първа и втора лига.




В сряда от 17.00 часа Добруджа ще приеме Калиакра (Каварна) на стадион "Дружба" в Добрич. По същото време ще започне и заседанието на Управителния съвет на клуба, на което се очаква да бъде избрано ново ръководство и отборът да стане общински.

Старши треньорът на Добруджа Стефан Славов ще използва срещу Калиакра предимно футболисти с по-малко игрови минути за първенство.

Победителят от мача в сряда ще се класира на зоналния финал, където го очаква отново регионално дерби - на 13 септември срещу Черноморец (Балчик).

Жребият за 1/16-финалите за Купата на България ще бъде изтеглен още преди тези срещи - на 7 септември, от 12.00 часа. Представителят на Североизточна България ще бъде във втора урна заедно с отборите от Б група. Отборът от област Добрич ще бъде домакин на 1/16-финалите, а възможните съперници са представителите на елита, както и Поморие и Созопол.