За първи път вот на недоверие имаше реални последици, смята Илияна Йотова

Илияна Йотова – евродепутат от групата на S&D, определи резултата от днешния вот на недоверие към правителството като очаквано формален. Според нея обаче за пръв път от подобно искане се стига до реални последици. Само за 10 минути премиер министърът уволни здравния министър, заяви Йотова на пресконференция в Добрич.

ГЕРБ за една година управление върна здравеопазването в България с 20 години назад, заради мизерията, която Дянков провокира в болниците, каза още евродепутатът. Двама здравни министри се упражняваха на гърба на населението, новият наследи такъв батак в здравната система, от който не знам как ще излезе, заяви Илияна Йотова. Обсъждането на вота преди два дни и самото гласуване са показали, че за управляващите няма правила, според нея. Тя смята, че за министерски съвет не съществува понятието уважение на институциите. Нито едно изследване не показа мнението на народа за здравната система, много ми е любопитно коя социологическа агенция ще посмее да покаже истинския рейтинг на парламента след този месец, завърши Йотова.

Илияна Йотова провежда днес поредица от срещи в град Добрич по покана на общинската организация на Българската социалистическа партия. Тя откри началото на учебната година на училищните европейски клубове в Добрич и ги определи като най-добре развитите в страната.