Детската голф академия в Каварна прилючи със заключителен турнир

Лятната голф академия за деца от 7 до 18 години,която стартира на 15 юли, приключи със заключителен турнир.

Детската голф академия в Каварна прилючи със заключителен турнир

48 деца бяха разпределени в групи по 4 флайта. Инициативата,която продължи два месеца  бе подпомогната от Община Каварна и се проведе с партньорството на голф клуб „Тракийски скали“ на едно от най-красивите голф игрища в България. Идеята бе  участниците в академията – деца от Каварна, да получат първоначални умения, свързани с голф играта и голф протокола.




След завършването на курса всеки от тях ще получи официален сертификат, който удостоверява постигнатото ниво и ще гарантира правото им да участват в турнири. Най-талантливите млади състезатели ще бъдат поканени да продължат заниманията си и да представят клуба и България на престижни състезания.

Веселин Савоя, директор на голф академията сподели,че е приятно изненадан от интереса на децата към този спорт. Отличени са 5 деца ,които ще бъдат поканени да продължат тренировки и в следващия голф сезон. Савоя изказа своята благодарност към кмета на Община Каварна за оказаното съдействие за провеждането на детската голф академия. Официалните сертификати ще бъдат тържествено раздадени на 13.09.2016 г. от 10:30 часа в залата на Община Каварна.