Рокерите от Добрич излизат на протест срещу пороците в съдебната система

Нашият град се включва в националния протест, който ще се проведе в четвъртък.

Рокерите от Добрич излизат на протест срещу пороците в съдебната система

Сборният пункт в Добрич е на ул. Георги Бенковски - Петте кюшета, в 18.15 часа на 18 агвуст. От там моторите ще преминат по булевардите Добричка епопея и Добруджа, а от 19.00 часа ще започне протестът пред съдебната палата.



Искания на протеста са 3 - уволнение или оставка на съдия Николова от Софийския окръжен съд, която пусна под домашен арест убиецът на семейство мотористи, който след това се укри; съдебна реформа - за независима, морална и прозрачна съдебна система; промяна в Закона за Движение по Пътищата, която да позволява придвижването на двуколесни МПС-та между колите по следния начин: при трилентов път двуколесните МПC-та да имат право да се придвижват между втора и трета лента; при двулентов път двуколесните МПС-та да имат право да се придвижват между първа и втора лента; при еднолентов път автомобилите да се движат вдясно до банкета, а двуколесните МПС-та да имат право да се придвижват до осевата линия.

Националният протест срещу пороците в съдебната ни система не е протест на мотористите, а протест на хората, без значение дали са мотористи, автомобилисти, трактористи, пешеходци. Протестът е на и за всички, на които им е омръзнало от неработещата ни съдебната система и всички, които искат справедливост, заявяват организаторите.