Йордан Йорданов: До избора на нов УС на Добруджа настоящият е действащ

Като достойни граждани с гордост ще можем да кажем, че отиваме на мач от А група на стадион "Капитан Димитър Списаревски", смята кметът на Добрич.

Йордан Йорданов: До избора на нов УС на Добруджа настоящият е действащ

Кметът на Добрич Йордан Йорданов изрази изненадата си от изказване на президента на Добруджа Валентин Василев, че след срещата между тях през юни настоящият Управителен съвет на клуба е приключил всякакви дейности. Решението на общинския съвет е само причина за насрочване на общо събрание, до тогава настоящото ръководство може да взема решения, отбеляза Йордан Йорданов. На 7 сепетмври ще се проведе заседание, на което ще бъде избран нов Управителен съвет на Добруджа, а до тогава настоящият е действащ и не може да прехвърля топката на общината, заяви кметът. Общината няма представител в УС и аз няма как да управлявам клуба в момента, поясни той. Кметът съобщи, че не може да обсъди ситуацията с Валентин Василев, защото председателят на УС не отговаря на обажданията му. Йордан Йорданов обаче поддържа комуникация с треньорите в Добруджа - на мъжкия отбор и в детско-юношеската школа. Той съобщи още, че в новото ръководство на клуба ще има футболен човек и вече има набелязан подходящ.



Подкрепям идеята за преименуване на стадиона в Добрич, изрази личното си мнение кметът. Димитър Списаревски е герой от Добрич и ние като достойни граждани ще можем да кажем, че отиваме на стадион "Капитан Димитър Списаревски" на мач от А група - пожела си Йордан Йорданов. Предложението на агитката на Добруджа ще бъде разгледано от общинската комисия по имената и тя ще вземе решението дали стадионът в Добрич ще бъде кръстен на родения в Добрич герой.