"Двореца" Балчик представя изложба - живопис на Иво Узунов

В галерия "Тихото гнездо", на 9 август от 19:00ч. официално ще бъде открита първата самостоятелна изложба на художника с балчишки корени Иво Узунов.

"Двореца" Балчик представя изложба - живопис на Иво Узунов

В творчеството си, автора пресъздава картини от бита и културата на българина, множество примери от етнографското и архитектурно наследство на България. Вдъхновение за част от последните му творби са морските пейзажи, платната, наситени с абстракции, натюрморти, портрети, стенни пана и други.



В галерия "Тихото гнездо" автора ще донесе най-новите си работи, плод на няколкомесечен труд. Иво Узунов е роден в гр. Балчик през 1969г. Живее и работи във гр. Варна. Не е завършил художествени академии или училища - самороден талант, занимаващ се с изящно изкуство над 25 г. До момента има няколко реализирани изложби в Румъния, Турция, Германия, Украйна. Както сам определя, особено вълнуващото го за да твори са морето и възрожденската архитектура на България. Негови картини са притежание на редица колекционери и частни галерии от Европа, Азия и Америка.


Периода на изложбата ще бъде 9 - 23 август 2016 г.