„Пълна промяна” за четири блока в Тервел

Санирането на четирите блока в Тервел навлезе в решителния си етап. Освен естетиката обаче, вече започват да се получават отзиви и от енергоспестяващите мерки.

„Пълна промяна” за четири блока в Тервел

Въпреки, че блоковете са в процес на строителство, собствениците споделят, че новите дограми и изолацията на стените са направили горещините в панелните жилища по-поносими. Предстои да бъде избрана фирма, която ще прави мониторинг за резултатите от санирането на двата блока, които бяха направени в края на 2015 –та година по същата програма. Ще бъде изчислен ефектът от енергоспестяващите мерки.



Паралелно с блок „Иглика”, се работи по блоковете „Детелина”, „Прогрес” и „Хан Тервел”. Полага се топлоизолация в подпокривни пространства и сутерени, подменя се дограма. При блок „Хан Тервел” се изграждат няколко нови тераси, след като бяха демонтирани старите. Това се прави с цел конструктивно укрепване на старите и опасни балкони. Действието е предписано в конструктивното обследване на блока.

Четирите блока трябва да бъдат готови до есента и собствениците на жилища да посрещнат първата си зима в санираните сгради.