Асфалтират пътя Преселенци - Сърнино

С пълна сила върви рехабилитацията на пътя Преселенци – Сърнино.

Асфалтират пътя Преселенци - Сърнино



След като банкета по протежение на отсечката бе почистен от тревна и дървесна растителност и бяха възстановени отводнителните канавки, през миналата седмица започна поетапно полагане на асфалт. Подходящото време позволява пътно-строителните дейности да се осъществяват с високи темпове, като работата е разпределена между няколко групи на фирмата-изпълнител. По план те трябва да завършат в началото на септември с полагане на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

3,5 млн. лв. струва рехабилитацията на пътя Преселенци – Сърнино. Той е част от Републиканската пътна инфраструктура в общината и се финансира със средства от националния бюджет. Ремонтът на пътя стана възможен след общите усилия на жителите от селата, през които пътят минава, земеделците от региона и разбира се – категоричната подкрепа на общинското ръководство. Благодарение на това, с Постановление №85 на Министерския съвет за превантивно поддържане на републиканската пътна мрежа в Северна България бяха осигурени общо 68 800 000 лева. От тях 3 500 000 лева са за път ІІІ-9701 Преселенци – Сърнино от км 24+400 до км 37+300.

Междувременно продължава инициативата на Община Генерал Тошево относно това кои улици да се рехабилитират през настоящата година. Предложенията могат да се подават в информационния център на Общинска администрация, на имейл mail@toshevo.org, както и на официалната фейсбук страница на общината. Крайният срок за подаване е 12 август, петък. Община Генерал Тошево ще оповести публично резултатите от допитването.