Добруджа докосва шампионското злато

Само победа дели хандбалистите на Добруджа от титлата в мъжката А група. Добричлии днес победиха като домакин в луд и много драматичен мач Шумен в четвърта среща от финалния плейоф и резултатът в серията бе изравнен – 2:2 победи.

Добруджа докосва шампионското злато

Хандбалистите на Добруджа и Шумен предложиха на близо 400 екзалтирани зрители в зала "Русалка" в Добрич вълнуващ спектакъл. Мачът  бе изпълнен с много обрати и се разви по толкова драматичен сценарий, какъвто и най-големият гений на трилъра не би могъл да измисли.


 

На почивката домакините от Добрич се оттеглиха с аванс от 2 гола - 13:11. След много обрати малко преди края на редовните 60 минути Добруджа поведе с 22:21 с гол на Светлин Димитров, но жълто-зелените останаха с човек по-малко и със сирената шуменци изравника и вкараха мача в продължения буквално в послендата секунда. 

 

Последваха 2 продължения по 5 минути. След тях резултатът отново бе равен - 26:26.

 

По регламент мачът продължи с ново 5-минутно продължение. В него гостите от Шумен вече предвкусваха титлата, повеждайки с 28:26. Добруджанци успяха да изравнят, но само 15 секунди преди края на продължението Шумен поведе с 29:28 и за капак добричлии отново бяха с един хандбалист по-малко на полето заради 2-минутно наказание. Опитният Христо Йорданов се нагърби с отговорността в този момент, смело проби през отбраната на Шумен и неспасяемо забоде токата във вратата на гостите за 29:29 само миг преди Шумен да триумфира с титлата.

 

Последва трето продължение, в което с помощта на вярната добричка публика Добруджа изстрада успеха с крайното 31:30 след 80 минути игра.

 

Така след като Шумен спечели у дома първите два мача, Добруджа отговори също с два домакински успеха и изравни резултата във финалния плейоф. Шампионът на България в мъжката А хандбална група ще бъде излъчен в решителен пети двубой.

 

Мачът на годината в родния хандбал ще се играе на 4 юни в Шумен.