Община Генерал Тошево пита кои улици в града да се рехабилитират

Постъпилите предложения ще имат ролята на равноправен глас в комисията, която ще определи списъка за ремонт на улици в Генерал Тошево.

Община Генерал Тошево пита кои улици в града да се рехабилитират

Законът за местното самоуправление и местната администрация предоставя възможност на гражданите да изказват становища и отправят предложения до кмета и общинска администрация. Изхождайки от този регламент на закона, Община Генерал Тошево инициира допитване до жителите на града относно това кои улици да се рехабилитират през настоящата година. Основната идея на допитването е да даде глас на обществения интерес при определяне на пътно-ремонтните дейностите в града през настоящата година.



Предложенията могат да се подават в информационния център на Общинска администрация, на имейл mail@toshevo.org, както и на официалната фейсбук страница на общината. Крайният срок за подаване е 12 август, петък. Община Генерал Тошево ще оповести публично резултатите от допитването, след което ще предостави постъпилите предложения на комисията.

След предложение на кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров до Общински съвет, се гласува създаване на временна седемчленна комисия, която да определи улиците за рехабилитация през тази година. Тя включва трима представители на Общинска администрация - ресорният заместник кмет, инженер и строителен техник, двама общински съветници и двама представители от гражданска квота.