Летен клуб „Играй и учи” участва в забавни занимания за професиите

Център за кариерно ориентиране – гр. Добрич гостува на Летен детски клуб „Играй и учи” при Регионална библиотека „Дора Габе”.

Летен клуб „Играй и учи”  участва в забавни занимания за професиите

Мултимедийна презентация запозна децата с познати и непознати професии. Участниците в клуба обсъдиха често срещани в ежедневието им професии като продавач-консултант, полицай, лекар, учител, архитект, адвокат и т.н., но и по – малко разпространените, изискващи ръчен труд професии като обущар, грънчар, шивач. В дискусия децата споделиха, че високото развитие на техниката не може да замени умелите ръце на човека и дадоха пример за талантливите художници, чиито произведения остават непреходни във времето. Те активно се включиха и в организираните ролеви игри. Интервюирани от бъдещ журналист, малчуганите споделиха за какви професии мечтаят.




Център за кариерно ориентиране - Добрич работи по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.