Избраха Мая Димитрова за председател на Областния съвет на БСП

Новият Областен съвет на БСП проведе учредително заседание във вторник под ръководството на Кирил Добрев, отговорник от Изпълнителното бюро на партията за Добричка област.

Избраха Мая Димитрова за председател на Областния съвет на БСП

Областният съвет е в състав от 34 души. На заседанието присъстваха 24 души. По точката за избор на председател на областния съвет бе дадена думата за предложения. Георги Георгиев, председател на БСП-Ген. Тошево, каза, че ръководството най-приляга на областния град и затова предложи Мая Димитрова, председател на БСП-Добрич, за председател на областния съвет. „И от общинския съвет на БСП-Добрич, я предлагаме за поста”– каза членът на местното бюро Боян Саркизов. Други предложения нямаше. Гласусването беше тайно. От 24 пуснати бюлетини  14  са „за”, 8 - „против”, 2 са недйствителни. ”Областният съвет да заработи като екип, за това ще работя” – каза Димитрова след избора й.



Най-важната задача през следващия политически сезон пред БСП е спечелването на изборите за президент” – каза Кирил Добрев. Според него, вътрешнопартийното допитване е отговорило ясно дали БСП има нужда от партньори в тази кампания. ”Освен, че БСП има развита коалиционна култура, партията е наясно, че сама не може да спечели изборите” – добави Добрев. Той посочи още веднъж резултатите от допитването – за „БСП Лява България” – 83 процента, за АБВ – 53 процента, за „Движение 21” – 48 процента, за ВМРО – 37 процента, за Атака – 30 процента, за НФСБ – 10 процента, за ДПС – 13 процента. „В начерието на събора на Бузлуджа – на 29 юли Изпълнителното бюро на БСП ще проведе голяма среща с общинските и областните ръководства на партията” – съобщи Добрев.

След вътрешното допитване, БСП влиза в режим на конференции, на които социлистите ще номинират конкретни личности за президент и вицепрезидент. В общинските организации на партията в осемте общини на Добричка област конференциите ще се проведат от 20 до 26 юли.