Изложба "Да се върнем години назад" в библиотеката

От началото на месец юли 2016 г., сектор Обща читалня в Регионална библиотека „Дора Габе” предлага на вниманието на посетителите изложба на любими български списания от втората половина на миналия век.

Изложба "Да се върнем години назад" в библиотеката

Тази изложба ще припомни на няколко поколения, каква беше периодиката на тяхното детство и тяхната младост.




Изложбата представя отделни броеве от списания за децата, учениците и младежите на 60-те, 70-те и 80-те години. Сред тях са „Славейче”, „Пламъче”, „Дружинка”, „Младеж”. Припомня и фрагменти от света на българската жена чрез култови заглавия като „Жената днес”, „Божур” и „Лада”.


Със сигурност никой съвременник не е забравил списанията „Космос”, „Радио, телевизия, електроника”, „Наука и техника”, „ЛИК” и други.

И емоциите, които са дарили на любителите на изкуствата заглавия като „Филмови новини”, „Кино”, „Театър”, „Изкуство”, „Българско фото”, „Ритъм”, „Музикална естрада”.

Без съмнение всеки – според интересите си и според това, към кое точно поколение принадлежи, ще си припомни своите моменти на очакване и разлистване на новия брой от любимото списание във времето без компютър и без вездесъщата мрежа, когато периодичните издания бяха основен източник на актуална информация.