Цветан Цветанов: Резултатите от изборите в Добрич за мен са асболютно незадоволителни

Той очаква ГЕРБ да бъде първа политическа сила в област Добрич на президентските избори.

Цветан Цветанов: Резултатите от изборите в Добрич за мен са асболютно незадоволителни

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов днес е в Добрич за представяне на анализ на резултатите на ГЕРБ в областта на последните местни избори. На срещата в залата на НТС присъстваха още областният координатор на ГЕРБ - Добрич и народен представител Румен Иванов, депутатът Живко Мартинов, общински ръководства, общински съветници и кметове на кметства от област Добрич.



Такъв отчет вече бе представен в останалите областни центрове на страната.

Добрич и Плевен са последни, защото в тези области имаме нетолкова добри резултати като в другите, обясни Цветан Цветанов. Ако има някакви проблеми, сега е времето да ги отстраним - преди президенстките избори, смята той. Аз съм убеден, че с мотивацията, която се вижда в структурите на ПП ГЕРБ в област Добрич ще се представим добре на президентските избори и ще бъдем първа политическа сила, заяви Цветан Цветанов.

За мен изборите в Добрич са асболютно незадоволителни и трябва да предприемем мерки, коментира Цветан Цветанов. Анализът показва, че партията е загубила 10 000 избиратели спрямо предишни местни избори - през 2007 и 2011 година. На вота през миналата ГЕРБ спечели в община Шабла. Като сравнително добър Цветан Цветанов отчете и резултата на партията в община Добричка. Според него ГЕРБ се движи в правилната посока още и в Балчик. Не така обаче стоят нещата с Каварна и най-вече Тервел. Не приемам за нормално да бъдем винаги трета политическа сила на местни избори в община Тервел, заяви Цветан Цветанов.

Народните представители от ПП ГЕРБ работят много всеотдайно за развитието на областта и на туризма, каза още на пресконференцията заместник-председателят на партията.