Самурай - Добрич спечели Купа Каварна

Носител на Купа Каварна от ежегодниия традиционен международен турнир по карате е клуб "Самурай". Състезателите от Добрич спечелиха 7 златни медала в надпреварата, която се проведе през почивните дни в спортна зала "Олимпиада" в Каварна.

Самурай - Добрич спечели Купа Каварна

На второ място е карате клуб "Алеко" от град Свищов с един златен медал по-малко от победителите. Трети остана клуб "Габзе" - Турция с 5 златни отличия.





В индивидуалната надпревара в различните категории златни медали завоюваха каварненските каратеки Яна Якимова, Виктор Руменов, Женя Янева и Кристиян Георгиев. Сребърни медали спечелиха Елена Янева, Йована Касабова и Яна Якимова от Каварна. На трето място от домакините се класираха Грациела Йорданова, Георги Тодоров и Дани Филев.

Турнирът бе организиран от клуба по бойни спортове "Калиакра" и централен полицейски карате джу джицу клуб, с подкрепата на община Каварна. Гост на състезанието бe световната шампионка по карате Серап Йозчелик от Турция. В ръководения от нея технически семинар участваха над 100 каратеки от България и Турция.