Кметът пита трябва ли Добруджа да стане общински клуб

Въпреки че футболният отбор на Добрич разчита почти изцяло на общинско финансиране и е широко разпространено мнението, че клубът е общински, дружеството всъщност е НПО. В тази връзка кметът Йордан Йорданов сподели в официалния си фейсбук профил на политик една идея, която само за няколко часа намира широка подкрепа сред най-верните жълто-зелени фенове.

Кметът пита трябва ли Добруджа да стане общински клуб

Ето какво гласи пълният текст, написан от кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов:



"Футболът, по един особен начин, може да обедини и да противопостави. През последните дни това се случва не само заради Европейското първенство. Една от най - дискутираните до полярност теми е какво се случва с футболен клуб „Добруджа 1919“ или какво трябва да се случи с футболния клуб на Добрич. В тази връзка ще споделя с Вас една моя идея, за да сондирам мнението както на привържениците на футбола, така и на хората които следят как се изразходват общински пари. Смятате ли, че е по-добре „Добруджа 1919“ да бъде ОФК (общински футболен клуб)? Сега футболният ни клуб е НПО. Дали като чист общински футболен клуб „Добруджа“ няма да получи по-голямо доверие от желаещите да инвестират в развитието на спорта в Добрич?"

Само за 10 часа коментарите под поста вече са над 20, почти всички в подкрепа на идеята.

Ето и част от най-градивните коментари на феновете:

"Ей това е кмете!!! Давай смело! От Агитката отдавна настояваме за по-прозрачно управление на клуба, а от общински клуб по-прозрачно няма как. Твърде много спонсори, футболисти и футболни хора са дръпнали встрани от клуба заради не доброто управление. Всяко добро за развитието на спорта и в частност футбола ще има обществена подкрепа! Действай смело! САМО ДОБРУДЖА!!!"

"Най - важното според мен е обществеността да припознае отбора. Да застане зад него и да го подкрепя (както стана с волейбола). Обединява се общественост, подкрепата на общината и бизнеса и започва да се гради. Взаимствайте идеи от другите градове. Вижте Монтана какво направиха със спорта си през изминалата година. Играха финали във много от колективните спортове (футбол, волейбол, баскетбол). Отборите са все общински, а с подкрепата на бизнеса успяха. Една от идеите, които е осъществил кмета им е спестените пари от електроенергия (общината е вече на свободния пазар на електроенергия) да ги влага именно в спорта и с най - голям дял във футболния отбор. Подкрепям Ви за начинанието и Ви поздравявам за начинанието, което предприемате! Футбола и спорта като цяло обединява хората, а един силен общински отбор е много добра реклама за самия град и област. Успех !"

"Това е едно добро, отлично начало. Считам, че прозрачността ще бъде по-голяма. Отчетността по-лесна. Отърваването от паразитиращите на гърба на ФК хора по-бързо. Успех."

"Да! Нека стане ОФК тогава бизнеса в Добрич може да инвестира защото ще има по голяма прозрачност а не като до сега някой да даде пари и да не знае къде са отишли"

"100% е по-добре. Когато има повече прозрачност ще има повече спонсори. Само Добруджа!"