Откриха изложбата "Добри деца в еко - действие" в Община Добрич

Кметът на Добрич Йордан Йорданов днес тържествено откри изложбата на ИМКА Добрич "Добри деца в еко - действие".

Откриха изложбата "Добри деца в еко - действие" в Община Добрич

Йорданов поздрави неправителствената организация ИМКА и децата, участвали в този проект за чудесните творби, които са направили и изложили.




Изложбата се намира на втория етаж на Община Добрич и нейната тема е екология.

След направено проучване от ИМКА какво е нивото на знания относно разделното сметосъбиране и екологията, статистиката показва, че в България повечето хора не виждат смисъл в това да се разделя сметта, защото смятат, че накрая всичко отива на едно място. Именно затова ИМКА Добрич съвместно с началните курсове от две училища - ОУ "Христо Ботев" и СОУ "П. Р. Славейков", през последните 6 месеца са организирали екологични работилници, сценки и драматизации на тема екология. 


Изложеното е само една малка част от  въображението на децата, които са работили с различни материали и техники - квилинг, картон, еко материали, прежди, за да покажат, че всичко, което изхвърляме може да се превърне отново в ресурс. По този начин те дават пример на малките деца и зараждат у тях екологично отговорно отношение към природата.


С песни и стихотворения за екологията децата от 8-ма детска градина "Бодра смяна" поздравиха гостите на откриването на изложбата.