Галин Костадинов - втори в България

Президентът на СКЛА "Добрич" спечели поредния си медал. Юношите Михаил Михалев и Николай Петров се представиха силно при дебюта си на републиканско първенство за мъже.

Галин Костадинов - втори в България

На националния стадион "Васил Левски" в София се проведе държавният шампионат по лека атлетика на открито за мъже и жени за 2016 година.



В дисциплината тласкане на гюле Галин Костадинов, който освен състезател, е и президент и треньор на СКЛА "Добрич", отново заслужи място на почетната стълбица. С личен резултат за сезона - 16.45 метра, той спечели сребърния медал. Пред него се класира единствено Георги Иванов, който навлиза в добра форма за олимпийските игри в Рио.

В конкуренцията на 20 гюлетласкачи от цялата страна много добре се представиха при дебюта си на републиканско първенство за мъже 18-годишните Михаил Михалев и Николай Петров. Те загряха за шампионата на България за юноши старша възраст в неделя съответно с пето и шесто място в страната при мъжете. Михаил Михалев тласна гюлето на 15.44 метра, а Николай Петров записа 15.25 метра.

Медалът на Галин Костадинов е вторият за Спортен клуб по лека атлетика "Добрич" на шампионата в столицата. Припомняме, че юношата Никола Михов се класира трети при мъжете на мятане на чук.