Първи финали за Джошкун Якубов и Емил Иванов като треньори

От петък до неделя в Добрич ще се проведе финалният турнир на държавното първенство по хандбал за юноши до 14 години. Формацията на Добруджа е водена от най-младия треньорски тандем в българския спорт - 21-годишния Джошкун Якубов и 26-годишния Емил Иванов, които са голмайсторът и вратарят на мъжкия състав.

Първи финали за Джошкун Якубов и Емил Иванов като треньори

Старши треньор на хандбалистите на Добруджа до 12 и 14 години е Джошкун Якубов, а негов помощник е Емил Иванов. При съставите до 10 и 11 години ролите са разменени. Двамата дебютираха в треньорската професия през този сезон, а сега ще запишат своето първо участие на финали като наставници.



Жребият за турнира в Добрич определи Добруджа да бъде в група с Фрегата (Бургас), Локомотив (Мездра) и победителят от квалификационна група А, в която утре в Шумен за класиране на финалите ще спорят домакинът и двата отбора от Горна Оряховица - Локомотив и Раховец. Именно срещу отбора от квалификацията ще е първият мач на Добруджа - в петък, 17 юни, от 12.00 часа. Същия ден от 17.30 часа добричлии излизат срещу "Фрегата" - Бургас, а преди това в зала "Русалка" ще се състои официалното откриване на държавните финали по хандбал за юноши до 16 години. Третият мач на Добруджа в групата е срещу Локомотив (Мездра) в събота от 10.00 часа. Шампионът и медалистите ще бъдат определени в неделя.

През последните години с изявите си вдигнахме високо летвата и сега целта ни отново е да влезем сред първите четири, което вече е нещо нормално за школата на Добруджа, коментира президентът на хандбалния клуб Георги Андреев.